by on January 24, 2019
70 views
Bayer Leverkusen tröja
Andre Schurrle gjorde ett brace för att hålla Tyskland perfekt i grupp C i UEFA World Cup kvalificerade.
Tysklands huvudtränare Joachim Low har bakat upp en idé att introducera syndkvarnar för taktiska misstag, men planerna att skrapa offside-regeln skulle inte Tottenham Hotspurs tröja ge någon mening.
Tidigare i år föreslog FIFA: s tekniska direktör Marco van Basten många förändringar i spelets regler, bland annat att bli av med offside - något han sa var en personlig åsikt - och att införa Schalke 04 tröja syndfack.
Tanken har diskuterats allmänt i allmänhet, med Tysklands generaldirektör Oliver Bierhoff som kräver en försöksperiod för att testa skrotning av offside-regeln. Low har dock sagt till Sport Bild att han tror att planerna skulle förstöra fotbollens väsen.
Fotboll utan offside gör ingen mening från min synvinkel, sa Low. Jag spelar med två spelare i motståndarens box och motståndaren kommer sannolikt att göra detsamma Detta skulle leda till jätteutrymmen på mittfältet och fotboll skulle bli en slags fälthandboll - du öppnar bara dina attacker Med långa bollar.
Skrotning offside skulle helt förändras fotboll, det är ett mycket intressant, mycket taktiskt spel.
Men Low tillade att han skulle välkomna andra ändringar i spelets lag som föreslagits av Van Basten.
Grunden är jag öppen för nya idéer, sa han. Jag tycker om en fjärde substitution eller idén att sanktionera en taktisk misshandel med en fotbollströja 10-minuters straff i stället för ett gult kort. Det skulle ge en in-match fördel för laget på mottagningsänden av en foul.
Be the first person to like this